top of page
Rehabilitación de fachadas, cubiertas, patios, medianeras, interiores, refuerzos, instalaciones y más en Barcelona

Santa Coloma de Gramenet inverteix 1,8 MEUR en la rehabilitació de 360 pisos del barri del Fondo

ACN Santa Coloma de Gramenet.-Santa Coloma de Gramenet ha posat en marxa un projecte per rehabilitar els blocs de pisos d’un parc d’habitatges molt envellit, on la majoria d’edificis són anteriors a 1970. Les instal·lacions estan obsoletes, hi ha problemes d’humitats i aïllaments, no hi ha ascensors i l’estat de les façanes és, en alguns casos, indigne. A través d’aquest projecte l’Ajuntament coordinarà les obres, des de buscar les empreses, fer els projectes tècnics i vetllar per l’execució dels treballs, fins a facilitar diferents opcions de finançament. La primera experiència es duu a terme al carrer Pirineus del barri del Fondo. S’actuarà sobre 360 habitatges i 26 locals de 32 blocs de pisos construïts als anys 60 i 70 que requereixen d’una inversió d’1,8 MEUR.


Posar d’acord tots els veïns, assegurar-se de que tothom paga, trobar una empresa solvent o fer la burocràcia per optar a subvencions. Són alguns dels maldecaps amb els que es troben les comunitats de veïns a l’hora d’afrontar qualsevol obra de certa envergadura a l’edifici. Ara, l’Ajuntament de Santa Coloma es proposa ajudar per superar aquests esculls.


El projecte ‘Renovem els Barris’ suposa una forma pionera en la rehabilitació d’habitatges, en la que l’Ajuntament és el ‘cap d’obres’, que s’encarrega de buscar els industrials i de fer el seguiment dels treballs, a més de fer de mediadors per posar d’acord els veïns i facilitar diferents modalitats de pagament en funció de les economies de les comunitats.”El barri es va fer als 60 i s’ha de renovar perquè hi ha moltes carències. Aquest projecte serà bo i important per al barri i l’Ajuntament ens ha posat totes les facilitats. Estem molt contents”, explica Carlos Gracia, el president de l’associació de veïns del Fondo, on es faran les primeres obres de rehabilitació.


Cada propietari haurà d’assumir uns costos en funció del seu percentatge de participació a la comunitat. L’Ajuntament avançarà els diners i els proposa tres modalitats de pagament: la meitat a l’inici de les obres i l’altra meitat al final, establir quotes mensuals o bé que les famílies sense recursos puguin carregar el deute a la hipoteca de l’immoble al registre de la propietat.


L’alcaldessa, Núria Parlon, afirma que “les condicions econòmiques dels veïns de Santa Coloma de Gramenet no són excepcionals i és aquí on es l’Ajuntament ha d’intervenir per fer possible un projecte de comunitat”. Segons Parlon el projecte ha de complir la seva “funció social” i ha de “revertir en el barri”.A més, per fer el projecte més sostenible i accessible als veïns, el consistori impulsa la rehabilitació de la ciutat per zones, agrupant obres d’edificis d’un mateix barri per aconseguir millors preus. Parlon explica que el lideratge de l’Ajuntament “permet fer economies d’escala perquè sigui més econòmic”.


Un parc d’habitatges envellit


La finalitat del projecte és posar al dia tots aquells edificis vells en mal estat a la ciutat. En aquest sentit, s’afrontaran problemes d’humitats, instal·lacions, aïllaments, instal·lació d’ascensors o renovació de façanes d’un parc d’habitatges que, majoritàriament, es va construir entre 1961 i 1970.D’aquesta època, amb entre 45 i 55 anys d’antiguitat, hi ha un total de 20.000 habitatges sobre un total de 45.633, el que representa un 42,72% del total. D’altra banda, hi ha encara un 19,2% d’habitatges encara més antics, mentre que el 37,08% dels pisos de la ciutat s’han construït després de l’any 1971.”Cal millorar la qualitat de vida dels veïns perquè se sentin més còmodes a casa seva”, assegura Parlon. Els barris amb una concentració més gran d’aquest perfil d’habitatges són Fondo, Santa Rosa i Raval i el projecte de rehabilitació d’habitatges comença, precisament, per aquesta zona. Durant els pròxims dos anys s’actuarà sobre 32 edificis del barri del Fondo construïts entre 1968 i 1974. Hi ha un total de 360 habitatges i 26 locals. En concret, l’actuació es durà a terme al carrer Pirineus, entre els carrers Bruc i Olot. El projecte preveu condicionar i pintar façanes, actuar sobre cobertes i patis interiors i millorar la qualitat tèrmica dels habitatges. L’objectiu és que en els pròxims anys aquesta experiència es pugui estendre a altres zones de la ciutat amb les mateixes necessitats.Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Etiquetas
No hay tags aún.
Siguenos
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon

CONTACTO

C. Mir Geribert, 8 baixos 08014 Barcelona

Tel: 93 425 16 22

Fax: 93 425 24 48

info@restauri.es

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

¡Tus datos se enviaron con éxito!

bottom of page