top of page
Rehabilitación de fachadas, cubiertas, patios, medianeras, interiores, refuerzos, instalaciones y más en Barcelona

Cada 100€ invertits en eficiència energètica es genera un estalvi de 437€/any

Una inversió de 100 euros en eficiència energètica es tradueix en un estalvi mitjà de 437 euros/any. Aquestes són les xifres mitjanes que llança l'anàlisi d'un miler d'auditories energètiques realitzades en els últims anys per la signatura Lavola i que el seu director d'Energia, Daniel Satué, va presentar recentment en una jornada celebrada a Madrid que va comptar amb la participació de Javier García Bacora, expert en energia i columnista d’Energías Renovables.


Durant la jornada, en la qual es va analitzar el paper i la rendibilitat de l'eficiència al mercat immobiliari, García Bacora va subratllar que “l'eficiència energètica d'edificis ja és rendible. L'Agència Internacional de l'Energia acaba de publicar un informe en el qual afirma que de cada 300 dòlars invertits en eficiència es recuperen 1.300”, va afirmar el president de N2I i ex director general de l’IDAE.


García Bacora va afegir que la qualificació energètica s'ha convertit en un element diferencial que està posicionant els immobles al mercat i va advertir que les agències de rating ja estan començant a considerar l'impacte de la sostenibilitat en les seves valoracions de risc. “Standard & Poors apunta que algunes empreses hauran de devaluar els seus actius en funció de riscos ambientals que actualment no estan considerant”, va assenyalar sobre aquest tema.


Marta García, directora de Consultoria Tècnica i Energètica de la signatura de taxacions immobiliàries Tinsa, va assegurar que el reconeixement del valor de l'eficiència en les taxacions permetrà accelerar el canvi de cultura i afavorirà polítiques de finançament més avantatjoses per a la rehabilitació i la compra d'immobles eficients. També va assenyalar que en aquest context les entitats financeres hauran de rec


onèixer en la concessió de crèdit un menor nivell de risc als immobles eficients, ja que els seus propietaris comptaran amb més ingressos per pagar els seus compromisos financers pel fet de tenir una factura energètica més reduïda.


Daniel Satué, director de l'àrea d'Energia de Lavola, va apuntar que d'acord amb l'últim esborrany de Reial decret per a la transposició de la directiva europea l'obligació de realitzar una auditoria energètica afectaria unes 14.000 empreses a Espanya. El balanç de les auditories realitzades fins avui per Lavola reflecteix un estalvi mitjà de consum del 13,4%.


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Etiquetas
No hay tags aún.
Siguenos
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon

CONTACTO

C. Mir Geribert, 8 baixos 08014 Barcelona

Tel: 93 425 16 22

Fax: 93 425 24 48

info@restauri.es

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

¡Tus datos se enviaron con éxito!

bottom of page